Peulvruchten

Gezonde smaakmakers boordevol eiwitten

Gezond, voedzaam én lekker: onze heerlijke gerechten met peulvruchten zijn bij heel veel onderwijsinstellingen favoriet! Dat begrijpen we maar al te goed. Peulvruchten zijn enorm gezond en mogen eigenlijk niet ontbreken in een gevarieerd eetpatroon. Zo zitten deze smaakmakers boordevol eiwitten, vezels en vitamines. Bovendien verlagen peulvruchten het LDL-cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol), wat helpt om vanaf jonge leeftijd de bloedvaten gezond te houden.

Zeer veelzijdig

Peulvruchten zijn zeer veelzijdig. We kunnen dus eindeloos variëren met onze gerechten. Dat doen we dan ook met liefde! Samen met onze diëtisten en koks bereiden we de lekkerste maaltijden met onder meer witte en zwarte bonen, linzen, kikkererwten en nog veel meer. Bekijk onze menu’s maar even. Heerlijk toch!

Van het veld op het bord

Het is algemeen bekend dat peulvruchten een gedeeltelijke of volledige vleesvervanger zijn. En wist je dat peulvruchten ook als alternatief voor graan- en aardappelproducten worden ingezet? Onze peulvruchten komen vers van het veld op het bord. Dat proef je!

Prominente plek in de voedingsdriehoek

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft op basis van alle wetenschappelijke kennis een voedingsdriehoek opgesteld, die richtlijnen geeft voor gezonde én milieuverantwoorde voeding. Het zal je niet verbazen dat peulvruchten op een zeer prominente plaats helemaal bovenaan in deze voedingsdriehoek staan.